Calamars amb salsa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de calamars de potera
400 g de tomàquets
1 ceba
2 grans d'all
Julivert
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre negre mòlt  

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els calamars i els tallem a rodanxes.
Pelem la ceba, la piquem i reservem.
Piquem el julivert i el dividim en 2 parts. A una de les parts li afegim l'all picat.
Ratllem els tomàquets i reservem.
Posem l'oli en una cassola, i sofregim  la ceba, quan comenci a daurar-se afegim el tomàquet i el deixem coure uns minuts.
Afegim els calamars i els deixem coure lentament 20 minuts
Incorporem l'all i el julivert, donem un parell de tombs. Posem els calamars en 4 cassoletes de terrissa i ho enfornem 8 minuts a 180 ºC.
També ho podem fer en una sola plata de forn.
Al moment de servir-los, hi posem el julivert picat que hem reservat.

 

VIDEORECEPTA
Calamars amb salsaLa recepta en 2 minuts

 

PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta que podem tenir preparada amb antelació i, a l'últim moment, posar-la al forn uns minuts.
La recepta és de Montserrat Seguí de Caralt, del seu llibre "Cuinar és senzill". Com diu el llibre, aquesta recepta també la podem cuinar amb pop.

RESULTAT A TAULA

Un plat bo i senzill que podem servir d'entrant o com a aperitiu.

Montse i Júlia