Pop blanc amb patates

INGREDIENTS
1 o 2 pops blancs per persona
2  cebes
4 o 5 grans d'all
2 fulles de llor
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre en gra
1 vas de vi blanc
Julivert
1 o 2 patates per persona
500 ml de brou de peix o aigua mineral

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el pop, li girem el cap, retirem tot l'interior i el congelem un mínim 48 hores.
Tallem la ceba a la Juliana.
Posem oli en una cassola, afegim la ceba en fred, els alls sense pelar, les fulles de llor per la meitat, uns grans de pebre i els pops sencers.
Engeguem el foc i deixem que el pop vagi fent xup-xup, traient el seu suc.
Pelem les patates i les esqueixem.
Quan el contingut de la cassola es comenci a enfosquir, afegim el vi blanc per desglaçar.
El temps de cocció és d'uns 40 minuts.
La patata l'afegim a mitja cocció amb el brou o l'aigua mineral.
Salem i ho deixem coure fins que les patates siguin cuites.
Preparem la salsa d'all i julivert.
En un morter, piquem l'all i julivert, afegim l'oli, remenem i ja la tenim.
Aquesta salsa l'afegim a la cassola un parell de minuts abans d'acabar.
Servim aquest plat ben calent.
També podem servir a part la salsa d'all i julivert.

PER SABER-NE MÉS
Recepta adaptada del cuiner Joan Cuadrat, de l'Espai peix de Palamós.
El pop blanc és un pop molt econòmic.

VIDEORECEPTA
Pop blanc amb patatesLa recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Un plat mariner boníssim i econòmic.

 Montse i Júlia