INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES
1 kg de calamars de potera
4 o 5 cebes grosses
1 fulla de llor
150 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Vi blanc o vi ranci
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els calamars els retirem l'interior i els tallem a rodelles. Amb les tisores retallem les ventoses de les potes.
Tallem la ceba a làmines; no cal que siguin primes.
Posem una cassola al foc amb l'oli i saltem el calamar; quan comenci a ballar el retirem i reservem.
Afegim la ceba, el llor i salem lleugerament.
Deixem que vagi coent uns 15 minuts.
Afegim el vi, remenem, afegim els calamars i tapem la cassola.
Coem a foc lent uns 30 minuts. Rectifiquem de sal, apaguem el foc, deixem reposar uns minuts i servim.
PER SABER-NE MÉS
Per l'èxit del plat, el més important és que el calamar sigui ben fresc.
VIDEORECEPTA
La recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un plat mariner molt saborós, d'aquells que val la pena cuinar i sucar-hi pa.
Júlia i Montse