INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 Gall de Sant Pere d'1,5 kg
1 branca de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Tomàquets xerri
1/2 llimona
1 branca de farigola
1 vas de vi blanc
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix.
El rentem i l'eixuguem amb paper de cuina.
Escalfem el forn a 220 ºC, escalfor dalt i baix.
Pelem les patates, les cebes i les tallem a rodanxes.
Preparem una plata de forn, l'untem amb oli, posem les patates, les cebes i ho salem.
Tapem amb paper d'alumini i enfornem 30 minuts.
Preparem el peix sencer, el salem, a l'interior hi posem una branca de julivert, un gra d'all i un tall de llimona.
Posem el peix a sobre de les patates i la ceba.
Amanim el peix amb l'oli. Enfornem 30 minuts, aquest cop sense tapar-ho.
El temps de cocció varia segons la mida del peix.
Si preparem aquest plat amb un peix més petit, reduirem el temps de cocció; uns 10 o 12 minuts per cada 500 grams de peix.
PER SABER-NE MÉS
Diuen que el Peix de Sant Pere deu el seu nom a la taca rodona que porta a cada costat. Segons la tradició, són la marca dels dits de l’apòstol, que hauria agafat l’animal per ordre de Crist, per extreure de la seva boca la peça d’or destinada a pagar el tribut. (Ref. Aquàrium Barcelona)
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Les patates queden tant o més bones que el peix.
Montse i Júlia