Corball o déntol gratinat  

INGREDIENTS
4 talls de corball o de déntol 
Porro
1 ceba de Figueres
Alls
3 pastanagues
Tomàquets Xerri
1 llimona
Herbes aromàtiques: farigola, alfàbrega, julivert, etc.
1 ou 
Sucre
Sal
Pebre  negre mòlt
Oli d'oliva

Allioli
Maionesa

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria el peix net i fet a lloms.  
Primer courem la verdura. No hi posem sal per evitar que tregui aigua. La deixem poc feta, ja que ha d'anar al forn.
Comencem per la pastanaga, en fem bastonets, la saltem a la paella i reservem en un bol.
Fem el mateix amb la ceba: la tallem a tires, saltem i la reservem amb la pastanaga.
Tallem el porro, no molt llarg, el saltem i el reservem amb l'altra verdura.
Piquem el julivert i l'afegim al bol.
Triem les fulles d'alfàbrega més grosses, les tallem a la Juliana i ho afegim al bol. Les fulles petites les reservem per guarnir el plat. 
Salpebrem les verdures i barregem.
Tallem els tomàquets per la meitat i els posem en una safata de forn amb la part tallada cap amunt. Salem, hi posem una mica de sucre i farigola esmicolada. Enfornem 10 o 15 minuts a 210 ºC.


Preparem la maionesa
En un bol posem 2 rovells, sal i pebre negre. Amb el batedor manual remenem i afegim oli fins que quedi ben emulsionat.  Incorporem una mica de pell de llimona ratllada i el suc de mitja llimona.


Preparem l'allioli
Per aquest plat en concret, aixafem dos grans d'all al morter, afegim un raig d'oli i ho barregem.


En una safata de forn posem una mica d'oli, salem el peix i el posem a la safata amb la pell a sota.Al bol de la verdura hi posem una mica d'allioli, una mica de maionesa, barregem be i ho repartim sobre el peix, cobrint els talls. 
Posem sobre la verdura la maionesa i acabem afegint els tomàquets enfornats.
Entrem la safata al forn, a 210 ºC, 10 o 15 minuts.
Servim acabat de fer amb unes fulles d'alfàbrega.

PER SABER_NE MÉS
Aquesta recepta és del Santi Taura, un cuiner Mallorquí que ens agrada molt. Ell prepara aquesta recepta amb corball. L'hem cuinat amb un déntol pescat per nosaltres.
El temps de cocció del peix depèn del gruix del tall. Per comprovar la cocció, el punxem amb un ganivet.

 

VIDEORECEPTA

 Déntol gratinatLa recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA
Un plat de peix molt bo i vistós.

Montse