INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de filet de bacallà sense espines, remullat
3 grans d’all pelats
200 ml d’oli d’oliva verge extra
100 ml de llet de vaca sencera
Pebre blanc mòlt
Aigua mineral o filtrada
Una fulla de llor
Una branca de julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem aigua a bullir amb una fulla de llor. Quan bulli hi afegim els talls de bacallà, deixem que torni a bullir, apaguem el foc, tapem i deixem reposar el bacallà.
En una paella posem l’oli, escalfem a foc suau, posem els alls sencers i els deixem fer 2 o 3 minuts. Parem el foc.
Traiem el bacallà de l’aigua i el deixem escórrer. Li traiem la pell i les espines que puguin quedar i l’esmicolem amb els dits.
Preparem el vas de la batedora, posem l’oli amb els alls i ho triturem. Anem afegint al got el bacallà i la llet a poc a poc.
Treballem amb la batedora fins que acabem el bacallà i la llet i ens quedi una pasta ben lligada.
Posem a punt de sal i pebre.
Aboquem la brandada en una safata fonda de mida adient i gratinem lleugerament al forn. Servim amb torradetes per acompanyar.
PER SABER-NE MÉS
Si tenim batedora de sobretaula o robot de cuina, la barreja es fa molt ràpidament. Amb la batedora, s’ha de treballar més estona.
Per fer la brandada ens serveix qualsevol part del bacallà. El fet d’utilitzar filet sense espina, facilita molt la feina. Tampoc cal comprar morro, és força més car. Podem servir la brandada amb torradetes a part o pa de motlle torrat.
RESULTAT A TAULA
Un plat boníssim per posar al mig de la taula i compartir. Que vagi de gust!
Júlia