Pagre a la sal

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 pagre de 2,5 k 
2,5 k  de sal gruixuda
Oli d'oliva verge extra
1 branca de romaní fresc
1 branca de farigola fresca 
3 o 4 grans d'all
1 tassa de cafè d'aigua mineral

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que netegin el peix.
Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar. 
Preescalfem el forn a 190 ºC, amb escalfor per aire.
Posem dins del peix els alls i la farigola.
En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua.
Barregem amb les mans per humitejar la sal. 
En una plata de forn posem una part de la barreja de sal a la base.
Posem el peix a sobre, i el cobrim amb la resta de la sal.
Ha de quedar ben cobert, només pot sortir la cua. 
Enfornem 40 minuts exactes.
Passat el temps indicat, el retirem del forn. 

Per servir-lo
Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior.
Aquesta crosta sortirà com una tapadora.
Servim els filets de peix amanits amb oli d'oliva.

PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 15-20 minuts màxim per cada 500 g de peix. 1 k 20-25 minuts, 2 k 30-35 minuts. 2,5 k 40 minuts. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important que no ens passem del temps de cocció.
Quan fem la barreja de la sal podem substituir l'aigua per 3 clares d'ou, encara ens anirà millor.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT 

Peix a la salVIDEORECEPTA de Calet a la sal 

RESULTAT A TAULA
Una delícia; es desfà a la boca. L'acompanyarem d'una amanida i un bon vi o cava. Aquest plat el podem fer amb llobarro, déntol, pagre o càntera. Sempre peix d'escata molt fresc.

Montse