Croquetes de rata ( peix rata)

INGREDIENTS

400 g de peix rata cuit (cuina d'aprofitament)
400 ml de llet
3 rovells d'ou
100 g de farina de blat
50 g de farina de blat de moro
Oli  d'oliva verge extra
5 g d'all 
Unes fulles de julivert
100 ml de brou de peix

Per l'arrebossat

3 clares d'ou
Pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ
 
Separem les clares dels rovells i reservem.
Piquem l'all i julivert ben fi i reservem.
Esmicolem el peix amb els dits retirant les espines i el reservem.

En un bol, barregem amb varetes elèctriques la llet, la farina de blat i la de blat de moro, els 3 rovells, el peix esmicolat i els 100 ml de brou de peix.
Salpebrem i reservem.

Posem un raig d'oli en una cassola, l'escalfem i sofregim l'all i el julivert picat. Compte, només s'ha d'enrossir 1 minut just.
Afegim la barreja del bol a la paella i continuem la cocció a foc mitjà. Remenem fins que la barreja sigui una pasta fina i brillant i es desenganxi de les parets de la cassola.  No trigarà més de 10 minuts.
Aboquem la pasta en un recipient i la tapem. Un cop freda, la guardem a la nevera o fem les croquetes.

Per fer les croquetes, marquem la pasta en porcions de la mateixa mida.
Agafem una porció amb les mans, li donem forma de bola i seguidament de croqueta.
Batem les clares reservades com si féssim una truita.
Passem les croquetes per la clara i després pel pa ratllat.

En un cassó o en una fregidora, escalfem l'oli 170 ºC. Fregim les croquetes per tandes i les servim acabades de fer.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta d'aprofitament. Hem fet les croquetes amb restes de peix i d'un brou que vam preparar per una altra recepta.
Si en fem molta quantitat, les podem congelar abans de fregir. Queden perfectes.
Les podem fer amb altres tipus de peix o amb bacallà.

 
RESULTAT A TAULA
Unes croquetes de peix boníssimes.
 
Júlia i Montse