INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de seitons
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els seitons. Podem demanar a la peixateria que ens ho facin. Si ho fem nosaltres, fem un tall entre la base del cap i el cos, estirem i seguirà el cap i les tripes. (Treure el cap és opcional)
Salem el peix, l'enfarinem i l'espolsem de l'excés de farina.
Posem una paella al foc amb oli abundant i quan sigui ben calent, fregim els seitons. Compte, no n'hem de fregir massa de cop, és important que l'oli no es refredi.
Els anem coent per tandes i, un cop cuits, els deixem a sobre de paper absorbent.
Els servirem acabats de fer tal qual o amb una mica de llimona.
PER SABER-NE MÉS
Per enfarinar el peix va molt bé una bossa de plàstic. Posem una mica de farina dins de la bossa i afegim uns quants seitons. Fem que la bossa s'ompli d'aire, tanquem i sacsegem. D'aquesta manera la farina queda ben repartida.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix fregit típic de casa nostra. El podem menjar acompanyat de pa amb tomàquet i una bona amanida.
Montse