INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 orades de 800 g o una d'1,5 kg aprox.
1 branca de julivert
1 ceba grossa
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix de tripa i escata. Rentem el peix. Escalfem el forn a 220 ºC, dalt i baix. Tallem les patates i la ceba a rodanxes, les posem en una safata de forn untada amb oli i les salem.
Tapem amb paper d'alumini i enfornem 30 minuts.
Preparem el peix sencer, el salem i a l'interior hi posem una branqueta de julivert, un gra d'all i un tall de llimona.
Posem el peix a sobre de les patates i la ceba.
Amanim el peix amb l'oli. Enfornem 30 minuts, aquest cop sense tapar-ho.
El temps de cocció varia en funció de la mida del peix.
Si preparem aquest plat amb peix de mida més petita reduirem el temps de cocció; aproximadament 10-12 minuts per cada 500 grams de peix.
Apaquem el forn i servim de seguida.
PER SABER-NE MÉS
L'orada, la reconeixerem fàcilment per la franja daurada que té entre els ulls. Amb peix molt fresc i un bon control de la temperatura del forn i el temps, tindrem un plat exquisit, fàcil i lluït.
RESULTAT A TAULA
Les patates queden tant o més bones que el peix. Que vagi de gust!
Montse i Júlia