INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 calet d'1,5 kg o 2 calets petits
1 branca de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Tomàquets cherry
1/2 llimona
1 branca de farigola

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens escatin el peix i ens treguin la tripa.
El rentem i l'eixuguem amb paper de cuina.
Escalfem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i baix.
Pelem les patates, les cebes i les tallem a rodanxes.
Preparem una plata de forn, l'untem amb oli, posem les patates, les cebes i ho salem.
Preparem el peix sencer, el salem i a dintre hi posem una branca de julivert, una de farigola, un gra d'all i un tall de llimona.
Posem el peix a sobre de les patates i la ceba.
Si és molt gros, li fem un tall a cada costat.
Amanim el peix amb l'oli. Tapem molt bé la plata amb paper d'alumini o paper de forn; d'aquesta manera les patates es couen ràpidament i el peix no queda sec.
El temps de cocció varia segons de la mida del peix.
Si és un peix gran, l'enfornem 40 minuts a 210 ºC.
Si preparem aquest plat amb peixos més petits, primer enfornarem les patates i la ceba 20 minuts, amb la safata tapada amb paper d'alumini.
Després, hi afegim el peix i el deixem 20 minuts més.


VIDEORECEPTA

Calet al fornLa recepta en 2 minuts 

 

PER SABER-NE MÉS

Es pot cuinar qualsevol peix d'escata: déntol, orada, pagre, càntera, etc.

 

RESULTAT A TAULA

Les patates queden tant o més bones que el peix.


Montse i Júlia