Serviola de Blanes amb escabetx lleuger de Chardonnay

 

 

INGREDIENTS

1,5  kg de serviola 
Sal

Per a l'escabetx
500 ml d'oli d'oliva verge extra
300 ml de vi blanc Chardonnay
200 ml de vinagre blanc Chardonnay
4 grans d'all
1 branca de romaní
2 fulles de llor
1 polsim de pebre vermell 
Uns grans de pebre negre

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanarem el peix net, sense espines i tallat a lloms.
En una plata fonda de forn, barregem tots els ingredients de l'escabetx.
Escalfem el forn a 200 ºC.
Salem els lloms de serviola i els incorporem a l'escabetx.
Ho enfornem 5 minuts justos.
Servim el plat amb el peix tebi.


PER SABER-NE MÉS
El secret està en l'equilibri de l'escabetx, 30% de vi blanc Chardonnay, 20% de vinagre blanc Chardonnay i poc pebre. El temps de cocció depèn del gruix del tall del peix.  Uns 5 o 7 minuts a 200 ºC, és suficient. Un cop parat el forn, la mateixa escalfor residual l'acaba de coure.

Si en sobra, l'endemà encara és més bo. Aquesta recepta serveix per fer altres tipus de peix, com ara bonítol, sorell, melva, bacoreta, verat, etc.


VIDEORECEPTA
Serviola amb escabetxLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA
Un plat de peix en escabetx suau i boníssim. Aquesta recepta és del nostre amic Eugeni Fors, gran pescador i bon cuiner.


Montse i Júlia