INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

 4 calamarsos 
 3 cebes
 3 tomàquets
 4 grans d'all
 Julivert 
 1 got de vi blanc
 1 raig de brandi
 Oli d'oliva extra verge
 Sal
 Pebre negre mòlt

 
PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem els calamarsos. Tallem el cos en anelles i els tentacles a trossos.
Tallem la ceba a la Juliana, piquem l'all i el julivert, pelem els tomàquets i els tallem a trossos.
Posem oli en una cassola, l'escalfem a foc viu, afegim els calamarsos i els deixem 5 o 7 minuts.
Quan comencin a petar afegirem la ceba.
Remenem fins que la ceba quedi daurada, uns 15 minuts.
Afegim un raig de brandi, donem un parell de tombs i, sense deixar de remenar, afegim l'all i el julivert, el vi blanc i el tomàquet. Salem.
Tapem la cassola i ho deixem a foc baix uns 30 minuts.

PER SABER-NE MÉS

Els calamarsos amb ceba els podem cuinar de maneres diferents. Aquesta recepta és molt senzilla i la podem adaptar. Els podem fer amb pèsols, carxofes o afegir patates i fer un estofat.

RESULTAT A TAULA

Un plat mariner per sucar-hi pa.

Montse