INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 calamarsos
3 cebes
3 tomàquets
4 grans d'all
Julivert
1 got de vi blanc
1 raig de brandi
Oli d'oliva extra verge
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els calamarsos. Tallem el cos en anelles i els tentacles a trossos.
Tallem la ceba a la Juliana, piquem l'all i el julivert, pelem els tomàquets i els tallem a trossos.
Posem oli en una cassola, l'escalfem a foc viu, afegim els calamarsos i els deixem 5 o 7 minuts.
Quan comencin a petar afegirem la ceba.
Remenem fins que la ceba quedi daurada, uns 15 minuts.
Afegim un raig de brandi, donem un parell de tombs i, sense deixar de remenar, afegim l'all i el julivert, el vi blanc i el tomàquet. Salem.
Tapem la cassola i ho deixem a foc baix uns 30 minuts.
PER SABER-NE MÉS
Els calamarsos amb ceba els podem cuinar de maneres diferents. Aquesta recepta és molt senzilla i la podem adaptar. Els podem fer amb pèsols, carxofes o afegir patates i fer un estofat.
RESULTAT A TAULA
Un plat mariner per sucar-hi pa.
Montse