INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES
2 cananes negres, 1,7 kg aprox.
4 cebes grosses
1 fulla de llor
150 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Vi blanc o vi ranci
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les canades i, sense pelar-les, les tallem tal com us mostrem a la foto. Amb les tisores retallem bé les ventoses de les potes.
Tallem la ceba a làmines; no cal que siguin primes.
Posem una cassola al foc amb l'oli i saltem la canada a foc mitjà 7 o 8 minuts.
Afegim la ceba el llor i salem lleugerament.
Deixem que vagi coent uns 15 minuts.
Afegim el vi, remenem i tapem la cassola.
Coem a foc lent uns 30 minuts. Rectifiquem de sal, apaguem el foc, deixem reposar uns minuts i servim.
PER SABER-NE MÉS
La canada és la parenta pobra del calamar i molt més econòmica. Ben cuinada és molt saborosa i ens donarà moltes satisfaccions. La varietat més fosca, la negra, és la millor.
En aquesta recepta han sortit 5 racions abundants. Si hi afegim patates, pèsols o la cuinem amb fideus, resulta un plat molt complet. La canada, en reduir, deixa anar una bona quantitat de la seva pròpia aigua. Nosaltres l'hem cuinada sense afegir aigua, ben tapada i ha quedat molt sucosa.
RESULTAT A TAULA
Un plat mariner molt saborós, d'aquells que val la pena cuinar i sucar-hi pa.
Júlia i Montse