INGREDIENTS
500 g de melva, la bacoreta és molt semblant
200 ml d'oli d'oliva verge extra
1 taronja, pot ser amarga
1 llima
1 llimona
1 mandarina
1 aranja
100 ml de vi blanc sec
Sal
1 cullerada de postres de pebre blanc en gra
4 llavors de cardamom
1 branca de farigola
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens el facin a lloms.
El salem.
Rentem molt bé els cítrics, si són ecològics, molt millor.
Ratllem la pell dels cítrics evitant la part blanca i en fem suc.
En una cassola posem el suc, el vi blanc, l'oli, un pols de sal, el pebre blanc, el cardamom i la farigola.
Ho remenem i deixem que s'escalfi.
Afegim la melva i la deixem coure a foc mitjà uns 10 minuts.
Tastem de sal, deixem reposar i servim a temperatura ambient.
Es conserva dies a la nevera.
PER SABER-NE MÉS
Aquest escabetx també es pot fer amb verat, sorell, bacoreta, anxoves, sardines, filets de bonítol o filets de tonyina. Si no trobem tots els cítrics, en posem més quantitat d'un altre. Amb taronja dolça, amarga o sanguina queda molt bo. Si posem lloms de peix més petits, el temps de cocció serà més curt, uns 6 o 8 minuts.
Recepta adaptada del llibre La millor cuina d'estiu, d'en Pep Nogué.
RESULTAT A TAULA
Un escabetx diferent, molt fàcil de fer i ben bo. Què vagi de gust!
Montse i Júlia