INGREDIENTS per a 4 persones

4 verats
Sèsam torrat
Salsa de soja
Sal
Oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin els verats sense cap ni espines i que ens facin 2 filets de cadascun. Els salem molt poc, ja que la soja porta sal. Els posem dins d'una plata fonda, els ruixem amb una mica d'oli i els deixem reposar 30 minuts. Posem una paella antiadherent al foc i fregim els verats sense afegir més oli. Els posem a la plata on els servirem, amanim amb la salsa de soja al gust i escampem per sobre el sèsam torrat. Servim des seguida.

Per torrar el sèsam

Torrar el sèsam és molt fàcil i resulta molt millor que comprar-lo torrat. Rentem el sèsam dins d'un colador sota l'aixeta, el posem en una paella al foc i remenem amb una cullera de fusta. Quan es comença a torrar, els grans de  sèsam salten de la paella i fan un cric-cric característic. En aquest moment esperem un minut i apaguem el foc. Podem conservar-los dins d'un pot de vidre ben tancat setmanes.

RESULTAT A TAULA

Una recepta de verats ben diferent. Si feu 4 filets de cada verat, també resulta perfecte per picar.

Aquests verats els va cuinar un amic (en Pep) per a un sopar de colla i va triomfar.

Júlia i Montse