INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 verats nets i filetejats
1 o 2 tomàquets vermells forts
4 rodanxes de formatge de rul·lo de cabra d'1 cm de gruix
Herbes de Provença
Pebre blanc mòlt
Sal
Oli d'oliva verge
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin els verats i que ens facin filets sense espines.
Els passem ràpidament per aigua i els deixem escórrer.
Pelem els tomàquets i els fem a rodanxes de d'1 cm, reservem les més maques.
Encenem el forn a 180 ºC, dalt i baix.
Preparem una plata i la cobrim amb paper de forn.
Agafem els filets de verat i els eixuguem amb paper de cuina, els salpebrem i hi posem les herbes.
A la plata de forn disposem els filets amanits, plans i amb la pell a sota.
A la part del cap, que és la més ampla posem una rodanxa de tomàquet, a sobre del tomàquet posem el formatge de cabra.
Tanquem el verat doblegant la cua per tal que ens tapi el farcit (tal com es veu a la foto).
Ho pintem amb oli d'oliva. Ho punxem amb un escuradents com si fos una broqueta.
Entrem la plata al forn i ho deixem coure uns 15 minuts.
Vigilem el forn i veurem com els verats canvien de color i el formatge es comença a estovar.
Traiem els verats del forn i, amb una espàtula, separem amb cura el peix del paper de forn i el posem al plat. Retirem l'escuradents i servim de seguida.
RESULTAT A TAULA
Una manera molt senzilla i diferent de preparar els verats. Un peix econòmic que, amb aquesta recepta, es vesteix de festa. Recepta de @labalma_blanes
Júlia