INGREDIENTSPER A SIS PERSONES
900 g de sorell net I filetejat
500 ml d'oli d'oliva verge extra
180 ml de vinagre de vi blanc
3 o 4 grans d'all sencers i amb pell
Unes branquetes de farigola
1 branqueta de romaní
2 fulles de llor
1 cullerada de pebre negre en gra
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 albergínia tallada al llarg
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
A la peixateria demanem que ens preparin el sorell, sense cap ni espines i filetejat. De cada sorell sortiran 4 filets.
En una cassola posem l'oli, els grans d'all, els grans de pebre i les herbes.
Escalfem l'oli i quan les herbes i l'all comencin a fregir-se, (això fa que l'oli agafi tota l'aroma de les herbes), afegim el pebre vermell dolç. Donem un tomb ràpid per tal de que no es cremi.
Afegim el vinagre de vi blanc. Remenem una mica perquè el vinagre s'evapori i no quedi massa fort.
Posem els filets de sorell i ho deixem 5 minuts a foc baix.
Apaguem el foc i ho deixem a la mateixa cassola o en una plata, de manera que quedi tot cobert per l'escabetx.
Agafem l'albergínia, la tallem, la salem i l'enfarinem. La fregim fins que quedi rossa i la col·loquem al damunt del sorell per tal que també agafi el gust de l'escabetx.
No el serviu fred de nevera, és molt més bo si el servim un punt tebi.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta es pot fer amb verat, tonyina, bonítol, melva, bacoreta, etc. Si són sardines les coem a part, les fregim lleugerament enfarinades, les posem damunt l'escabetx just acabat de fer.
En funció de l'època de l'any podem canviar l'albergínia per carxofes. Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer la Joana Moreno.
LA RECEPTA EN UN MINUT
VIDEORECEPTA
RESULTAT
Un escabetx de temporada. Es guarda uns quants dies a la nevera i ens soluciona qualsevol àpat. Amb un bon pa amb tomàquet és boníssim o com entrant si tenim un dinar o soparet d'estiu.
Montse i Júlia