INGREDIENTS
Sardines
Vinagre de vi blanc
Aigua mineral molt freda
Sal
Pebre negre mòlt
Herbes aromàtiques o de Provença
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Netegem les sardines. Traiem el cap, la tripa i l'espina central.
Les passem ràpidament per aigua. Ens han de quedar ben netes i obertes tal com es veu a la foto.
Salem i les anem posant dins d'un recipient de vidre.
Cobrim amb aigua ben freda.
L'aigua freda i la sal faran que les sardines es dessagnin, quedin més blanques i amb la carn més ferma.
Les deixem a la nevera mitja hora. Les traiem de la nevera i les deixem escórrer.
Agafem un recipient de vidre i anem fent capes de sardines. Les cobrim amb el vinagre.
Entrem el recipient a la nevera i ho deixem 2 o 3 hores.
Després, traiem les sardines de la nevera, escorrem el vinagre i el llencem.
Agafem un recipient de vidre amb tapadora i fem capes de sardines, pebre, herbes i repetim fins que acabem. Finalment ho cobrim amb l'oli.
PER SABER-NE MÉS
Podem marinar les sardines amb diferents tipus de vinagre. De vi blanc, de sidra, d'estragó ...
També podem variar els tipus de pebre i les herbes aromàtiques, que poden ser seques i fresques.
RESULTAT A TAULA
Una altra manera de menjar sardines i de tenir un plat a punt a la nevera. Resulten més bones l'endemà i milloren al cap de 2 o 3 dies. Amb una amanida i pa amb tomàquet tenim un bon sopar a punt!
Júlia i Montse