INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 talls de morro de bacallà dessalat (800 g)
3 dl d'oli d'oliva verge extra
Farina
Sal
Per a la salsa de tomàquet
Un pot de tomàquet natural triturat de 500 g
Una ceba del tamany d'un ou, ratllada
2 grans d'all
6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Sal
Per la muselina
Al vas de la batedora hi posem els alls , l'ou a temperatura ambient, la sal i una mica d'oli dels alls confitats.
Posem la batedora al fons del vas i, sense moure-la, batem.
Quan comenci a espessir, afegim a poc a poc la resta de l'oli i batem movent amunt i avall fins a obtenir la textura adient.
Preparació del bacallà
Deixem el bacallà dins d'una escorredora amb la pell a la part de dalt perquè perdi l'excés d'aigua.
Eixuguem els talls de bacallà amb paper de cuina. L'enfarinem i espolsem l'excés de farina.
El fregim per totes les cares en una paella amb oli d'oliva ben calent, fins que els talls siguin rossos, i el reservem.
Preparació de la salsa de tomàquet, (uns 25 minuts)
A la mateixa paella on hem fregit el bacallà, enrossim la ceba i els alls picats, afegim el tomàquet, sal amb moderació i remenem a foc mig fins que la salsa es torni espessa.
Si el gust és àcid, afegim una cullerada de postres de sucre.
Tastem i retirem del foc.
Per acabar el plat
Agafem una plata per anar al forn. Al fons de la plata hi posem la salsa de tomàquet, a sobre els talls de bacallà amb la pell a sota. Cobrim cada tall amb la muselina.
Escalfem el forn a 200 ºC, coem el bacallà 3 minuts justos, seguidament gratinem fins que sigui daurat.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un plat de bacallà molt bo pel contrast entre la salsa de tomàquet i muselina d'all. Servim aquest plat acabat de sortir del forn. Si tenim la salsa de tomàquet preparada, és molt ràpid de preparar.
Júlia i Montse