Déntol amb vermut

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 déntol de 2 kg
600 g de patates
1 porro gros
250 ml d'aigua mineral
3 o 4 tomàquets madurs
2 grans d'all
Julivert
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre mòlt
100 ml de vermut blanc sec

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que facin el peix a lloms i després en 4 o 6 talls.
El cap i les espines les reservem per fer brou.
Escalfem el forn a 200 ºC. 
Tallem el porro a la Juliana i reservem.
Tallem els tomàquets per la meitat, retirem les llavors, ratllem i reservem.
Piquem l'all i el  julivert i ho barregem amb el tomàquet.
Pelem les patates i les tallem a rodelles primes.
En una plata de forn posem el porro tallat a la Juliana i a sobre les patates.
Salpebrem, afegim 50 ml d'oli i l'aigua mineral.
Tapem la plata amb paper d'alumini ben segellada i l'entrem al forn 15 o 20 minuts.
Traiem la plata del forn, salem el peix i el posem sobre les patates, amb la pell a sobre.
Afegim la barreja de tomàquet amb all i julivert i enfornem 7 minuts més. 
Passat aquest temps, ho mullem amb el vermut i enfornem 3 minuts més.


PER SABER-NE MÉS
Podem cuinar aquest plat amb diferents tipus de peix, com ara  calet, pagre, orada, llobarro, etc. Recepta adaptada de llobarro al forn amb patates, porro i tomàquet de la Carme Ruscalleda, publicada en el seu llibre, Cuinar per ser feliç.

 

 LA RECEPTA EN UN MINUT

Déntol al fornVIDEORECEPTA 

RESULTAT A TAULA

Una altra manera de cuinar el peix al forn. Senzill, ràpid i bo. Us agradarà!

Montse i Júlia