INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 déntol d'1,5 kg
1 branca de julivert
1 ceba
Tomàquets xerri
3 grans d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Vi blanc
1 tomàquet
1/2 llimona
1 branca de farigola
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens escatin el peix i ens treguin la tripa.
El passem per aigua i l'eixuguem amb paper de cuina.
Escalfem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Pelem les patates i les cebes i les tallem a rodanxes.
Preparem una plata de forn, l'untem amb oli, hi posem les patates, les cebes i ho salem.
Preparem el peix, el salem i a dins hi posem la branca de julivert, la branca de farigola, un gra d'all i un tall de llimona.
Posem el peix a sobre de les patates i la ceba.
Sí és molt gros, li fem un tall a cada costat. Amanim el peix amb l'oli.
Tapem la plata amb paper d'alumini o de forn. Ha de quedar tot ben tapat; d'aquesta manera les patates es couen ràpidament i el peix no s'asseca.
Ho deixem al forn uns 45 o 50 minuts, a 220 ºC.
A mitja cocció destapem perquè les patates quedin rosses.
Passat el temps de cocció comprovem que el peix i les patates siguin cuits.
PER SABER-NE MÉS
Es pot utilitzar qualsevol peix d'escata: calet, orada, pagre, càntera, etc. El temps de cocció varia en funció de la mida del peix. Si és un peix gran, ho deixem coure al forn uns 40 minuts, a 210 ºC.
Si preparem aquest plat amb peixos més petits, primer posarem les patates i la ceba a coure 20 minuts, amb la safata tapada amb paper d'alumini. Passat aquest temps hi afegim el peix i el deixem 20 minuts més.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Les patates queden tant o més bones que el peix.
Montse