Ventresca de tonyina vermella de Blanes

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 tall allargat de ventresca de tonyina de  250 g
Retalls de greix de pernil ibèric
2-3 tomàquets madurs
Sal maldon
Cibulet
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la tonyina en forma de tac allargat ben polit.
Els retalls que ens quedin els aprofitem per fer un altre plat. 
Posem un cassó amb aigua al foc i, quan comenci a bullir escaldem els tomàquets durant 10 segons i les posem a refredar amb aigua i gel. Seguidament els pelem, escapcem les puntes, els tallem per la meitat i els traiem la grana. Aplanem els tomàquets i en fem un quadrat de cada meitat. Reservem. Els retalls que ens queden, els piquem petits i els reservem.

Tallem els retalls de greix del pernil i els fonem dins d'una paella a foc suau i reservem. Ja tenim llest l'oli de pernil.

Eixuguem bé el tall de tonyina, el pintem amb l'oli del pernil  i el salpebrem pels quatre costats.  Marquem la tonyina amb la planxa molt calenta 1 minut per  cada costat.

Muntem el plat
Posem els quadrats de tomàquet a la base, els salpebrem i amanim amb l'oli de pernil. Posem al damunt el tac de tonyina i acabem el plat posant per sobre els retalls petits de tomàquet amanits amb sal, pebre, oli de pernil i una mica de cibulet tallat petit.

 

PER SABER-NE MÉS
La part de la ventresca és la part que té més greix de la tonyina; i per tant la més gustosa. És greix del bo, del que recomanen per a rebaixar els nivells de colesterol i  triglicèrids.
Podeu cuinar aquesta recepta amb altres parts de la tonyina. És important controlar bé la cocció per evitar que quedi seca.

 

RESULTAT A TAULA
Un plat fàcil i boníssim. Que vagi de gust!

Montse i Júlia