INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 salmó salvatge de 2,5 kg
Per la barreja de sal
2 kg de sal gruixuda
1 branqueta de romaní
1 branqueta de farigola
1 tassa de cafè d'aigua mineral
Per posar dins del salmó
3 grans d'all
Julivert
1 llimona
1 taronja
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Comprem el peix net. Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar.
Escalfem el forn a 190 ºC.
En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua.
Barregem amb les mans per humitejar tota la sal.
En una plata de forn posem una part de la barreja de sal a la base.
Posem el salmó a sobre i dins del salmó hi posem els alls, les rodanxes de taronja i de llimona.
Amb els dits escampem una mica d'herbes, tal com es veu a la foto.
El cobrim amb la resta de la sal.
Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua.
Ho posem al forn uns 40 o 45 minuts.
Passat el temps indicat, el retirem del forn.
Per servir-lo
Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior, que sortirà com una tapadora. Traiem la pell i servim els filets de salmó amanits amb un rajolí d'oli.
PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 15 o 20 minuts màxim per cada 500 g de peix. Per 1 kg 20 o 22 minuts, 2 kg 30 o 35 minuts. 2,5 kg 40 minuts. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important que no ens passem del temps de cocció.
A la barreja de la sal si substituïm l'aigua per 3 clares d'ou, millor.
Aquest plat el podem fer amb calet, llobarro, déntol, pagre, etc. Recomanem que el peix sigui molt fresc.
RESULTAT A TAULA
Una recepta senzilla, dóna poca feina. Ho podem acompanyar de patates bullides amb maionesa o salsa tàrtara.
Júlia i Montse