INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per fer el pa de pessic
4 ous
130 g de sucre
130 g de farina
Pell de llimona ratllada
Per fer la crema de llimona
100 g de mantega
150 g de sucre
3 ous
100 g de suc de llimona
Per fer la mimosa
500 g de nata líquida per muntar (33%)
La crema de llimona
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per el pa de pessic
Bol núm. 1
Batem les clares a punt de neu i reservem
Bol núm. 2
Batem (blanquegem) els rovells amb el sucre fins que quedin blancs.
Afegim suaument les clares al bol.
Hi anem afegint la farina molt a poc a poc, passada pel sedàs o per un colador, i la pell de mitja llimona ratllada.
Ho treballem amb una espàtula embolicant suaument i no gaire estona.
Ho aboquem en un motlle de 24 cm prèviament untat amb mantega i farina.
Espolsem la farina sobrant.
Ho entrem al forn preescalfat a 170 ºC, 25 minuts.
Preparació de la crema de llimona
En un cassó posem els 3 ous sencers, el sucre i ho barrejarem tot. Afegim el suc de llimona colat i, finalment, la mantega. Ho posem a coure a foc suau fins fins que quedi espès. No ha de bullir, la passem a un bol i deixem que la crema es refredi.
La reservem a la nevera.
Preparació de la mimosa
Muntem la nata ben freda amb unes varetes elèctriques.
Si no teniu pràctica, compreu la nata muntada.
La barregem amb la crema de llimona, que ha d'estar molt freda.
Afegirem la nata en 2 o 3 vegades al bol de la crema de llimona, embolcallant-la amb una espàtula fins que la barrega sigui homogènia.
Tallem el pa de pessic en dues o tres parts i el farcim amb la mimosa, tapem i el cobrim amb la mateixa crema. Decorem amb rodanxes de llimona per tot el voltant, tal com es veu a la foto. Escampem per sobre algunes engrunes del pa de pessic que haurem recollit al tallar-lo.
PER SABER-NE MÉS
La quantitat de mimosa està pensada per farcir dues capes de pastís. Si farcim una capa, ens sobrarà mimosa. La podem conservar a la nevera i servir-la en copes, sola o amb gerds o maduixes. Tindreu unes postres exquisides.
Conservarem el pastís a la nevera fins al moment de servir.
Si no feu el pa de pessic, feu la mimosa. Aquest pastís el vam fer al curs de cuina d'en Jaume Maynegre.
VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Un pastís casolà, senzill i sense pretensions. Resulta boníssim.
Júlia