Pastís de formatge de La Viña

 

INGREDIENTS PER A 1 PASTÍS DE 10-12 PERSONES
1 kg de formatge Philadelphia
7 ous 
400 g de sucre 
1 cullerada de farina ben plena 
500 ml de nata del 35% 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem el motlle
Aquest pastís pesa uns 2 kg.
Necessitem un motlle desmuntable de 24 cm.
El podem fer amb la meitat de les quantitats amb un motlle de 20 cm. 
Agafem paper de forn, el mullem i l'arruguem com si féssim una bola.
Amb aquest paper folrem el motlle.
Escalfem el forn a 210 ºC, escalfor dalt i baix.

Preparació tradicional
En un bol posem el formatge i remenem amb les varetes, afegim els ous un a un sense deixar de remenar.
Afegim el sucre, la farina i per acabar la nata líquida.
Un cop tenim la barreja homogènia, la posem al motlle que tenim preparat.  

Preparació amb Thermomix 
En el vas del robot posem tots els ingredients, programem 30 segons velocitat 5-6.
Posem la barreja al motlle que tenim reservat.

Cocció
Enfornem uns 40 minuts aproximadament.
Cada forn és diferent, cal vigilar la cocció
Fem la prova de l'escuradents, en aquest cas la part central queda cremosa i tremola com un flam.
El deixem refredar a temperatura ambient i l’entrem a la nevera dins del mateix motlle.
El desemmotllem al moment de servir.  

PER SABER-NE MÉS
El pastís de formatge de La Viña, està considerat el millor pastís de formatge d'Espanya. La recepta és del  Bar Restaurante La Viña, de Donostia. Aquest local s'ha fet  famós arreu del món per aquest pastís de formatge. El seu propietari, Santiago Rivera, ens explica la recepta en aquest vídeo. Si fem el pastís per a celíacs, substituim la farina per Maizena, queda perfecte.
Es recomana fer el pastís el dia abans. 

RESULTAT A TAULA
Un dels millors pastissos de formatge i el més fàcil de fer. Només necessitem uns minuts per preparar la barreja i la resta ho fa el forn.

 Montse i Júlia