INGREDIENTS PER LES GALETES
150 g de mantega amb textura de pomada
100 g de sucre
250 g de farina
1 ou
1 beina de vainilla

INGREDIENTS PER LA GLASSA
100 g de sucre de llustre, en pols
1 clara d'ou
Unes gotes de suc de llimona


ESTRIS
Corró
Motlles de galeta
1 mànega pastissera per decorar les galetes

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Unes hores abans, deixem la mantega a temperatura ambient dins d'un bol.
Obrim la beina de vainilla i rasquem amb un ganivet  tota la polpa.
En el bol de la mantega hi posem el sucre, la polpa de vainilla i ho barregem.
Afegim l'ou sencer i continuem barrejant amb varetes o amb espàtula.
Afegim la farina en 3 o 4 vegades i continuem barrejant, ara amb les mans.
Al principi s'enganxa a les mans, a mesura que afegim farina la massa agafa consistència.
Al final queda una massa de textura llisa i una mica elàstica.
Fem una bola, la deixem al bol, la tapem amb paper film i la deixem reposar a la nevera 1 h.
Posem paper de forn a la safata.
Posem la bola de massa sobre paper film, la cobrim amb un altre paper film i amb el corró l'estirem fins que quedi un gruix de 0,5 cm.
Escalfem el forn a 180 ºC.
Amb els motlles que tinguem, fem les galetes i les anem posant a la safata que tenim preparada. 
Amb els retalls de la massa, tornem a fer una bola, la tornem a estirar amb el corró i continuem fent galetes.
Les entrem al forn i les deixem uns 15 minuts.
Cada forn és diferent, hem de controlar i vigilar que no quedin massa daurades.
Les deixem refredar i decidim si les volem deixar tal qual, o decorar amb glassa.

PER FER LA GLASSA
Posem la clara d'ou en un bol i la muntem a punt de neu amb les varetes.
Hi afegim dues cullerades de sucre de llustre tamisat.
Barregem, afegim dues cullerades més i continuem fins a posar tot el sucre.
Afegim 6 gotes de llimona, remenem i, en funció de la textura, afegim una mica més de sucre.
Si ens passem amb el sucre, podem ajustar la textura amb 1 gota de llet. Una gota i prou.
Posem la glassa a la mànega pastissera i decorem les galetes al nostre gust.

PER SABER-NE MÉS
Per controlar la cocció de les galetes, les enfornem per mides. 

VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Unes galetes senzilles, boníssimes, ideals per fer-les amb els petits de casa.

Montse i Júlia