INGREDIENTS
Per a un motlle de 27 cm | Per a un motlle de 20 o 22 cm | |
8 ous de mida mitjana 225 g de sucre 1 cullerada de postres de sucre vainillat 225 g de farina 1 polsim de sal Mantega i farina pel motlle |
4 ous de mida mitjana 120 g de sucre 1 cullerada de postres de sucre vainillat 120 g de farina 1 polsim de sal Mantega i farina pel motlle |
Estris
El podem preparar amb robot, pastadora o varetes elèctriques.
Preparem el motlle
Posem una base de paper de forn, l'untem amb mantega pels dos costats, l'empolsimem amb farina i reservem.
PREPARACIÓ TRADICIONAL AMB VARETES ELÈCTRIQUES O PASTADORA
Separem les clares dels rovells. Posem els rovells en un bol i les clares en un segon bol a la nevera, amb un pols de sal.
Bol 1
Amb pastadora o amb un bol i varetes elèctriques batem els rovells a velocitat mitjana una bona estona. Si la velocitat de l'aparell va d'1 a 10, batem a velocitat 4.
Afegim una mica menys de la meitat del sucre, a poc a poc i batem fins que tripliqui el seu volum i tingui un color més clar. Trigarem uns 7 minuts.
Bol 2
Agafem el bol de la nevera i muntem les clares a punt de neu a velocitat més alta. Quan les clares comencin a quedar blanques, afegim la resta de sucre i acabem de muntar. Incorporem les clares al Bol 1 en 3 vegades, embolcallant suaument per evitar que les bombolles de la massa es trenquin.
Incorporem la farina tamisada en 2 o 3 vegades, embolcallant suaument fins que la barreja sigui homogènia.
Aboquem el contingut al motlle.
PREPARACIÓ AMB ROBOT THERMOMIX, ES POT ADAPTAR LA RECEPTA A QUALSEVOL ALTRE ROBOT
Posem la papallona al vas del robot, afegim els 8 ous, 225 g de sucre i programem 6 minuts, 37 ºC, velocitat 4. Seguidament, programem 6 minuts més, velocitat 4.
Encenem el forn a 190 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Afegim la farina tamisada i la sal. Programem 4 segons, velocitat 3.
Retirem la papallona, acabem de barrejar bé amb l'espàtula i posem el contingut del vas al motlle.
Entrem el motlle al forn a 190 ºC i baixem la temperatura a 180 ºC.
Enfornem uns 25 o 30 minuts. Cada forn és diferent, al final hem d'anar controlant.
Comprovem la cocció amb un escuradents.
Retirem del forn i deixem refredar 10 minuts. El posem damunt d'una reixeta i deixem refredar completament.
PER SABER-NE MÉS
Aquest pa de pessic és boníssim tal qual. També serveix de base per fer diferents tipus de pastissos. Per exemple per preparar la planxa del braç de gitano. Amb el sistema tradicional, és important blanquejar els rovells lentament a velocitat mitjana. Les bombolles d'aire són més regulars, el pastís s'esponja molt i agafa una forma perfecta.
RESULTAT A TAULA
Flonjo, boníssim, perfecte!
Montse i Júlia