Pastís de formatge amb melmelada

INGREDIENTS

230 g de formatge tipus Philadelphia
1 iogurt natural
Una mesura de iogurt de crema de llet
Una mesura de iogurt de sucre
Una cullerada de farina de blat
1/2 sobre de llevat en pols
3 ous
Per a la cobertura
Melmelada, fruita al gust

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalfem el forn a 180 ºC. Untem un motlle desmuntable de 20 cm amb mantega i l'espolsem amb farina.
En un bol  aboquem tots els ingredients. Primer la farina, el llevat i el sucre.
Després, al centre del bol afegim el formatge, la crema de llet i el iogurt. Ho barregem bé amb unes varetes.
Finalment, incorporem els ous i acabem de batre fins que ens quedi una massa homogènia.
Ho posem al motlle i ho enfornem 40 minuts. Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar.
Hi posem melmelada i el reservem a la nevera.


PER SABER-NE MÉS
També podem separar els rovells de les clares i muntar-les a punt de neu. El pastís quedarà més esponjós. En aquest cas, les clares les afegirem al final de la preparació, en dues o tres vegades, a poc a poc, embolcallant amb l'espàtula. Els pastissos de formatge milloren si els deixem reposar a la nevera d'un dia per l'altre.
Podem posar a sobre de la melmelada fruita natural.

RESULTAT A TAULA

Un pastís bo, econòmic, ràpid i fàcil. Què vagi de gust!


Montse i Júlia