Magdalenes a les 10 aromes

INGREDIENTS

200 g de sucre morè ecològic
200 g de farina de blat integral, ecològica
4 ous de mida normal, 50 g
1 dl d'oli d'oliva verge extra
1 dl de suc de taronja natural
1 pell de taronja ratllada
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada de cafè de llavors de coriandre
1/2 cullerada de cafè de gingebre mòlt
1/2 cullerada de cafè de nou moscada en pols
1/2 cullerada de cafè de canyella en pols
1 punta de cullereta de cafè de pebre negre mòlt ben fi
3 boles de pebre de Jamaica
3 claus d'espècie
3 cardamoms
1 pols de sal
1/2 sobre de llevat en pols

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Aixafem en un morter els cardamoms, utilitzarem les llavors de l'interior.
Afegim al morter el coriandre, el pebre de Jamaica i els claus.
Ho treballem amb la mà del morter fins que ens quedi ben triturat.
Afegim al mateix morter la resta de les espècies moltes.
Barregem i reservem.

En un bol treballem els ous i el sucre amb varetes elèctriques.
Afegim al bol l'oli, el suc de taronja i ho treballem.
Incorporem les ratlladures de taronja i de la llimona, remenem embolcallant amb l'espàtula.
Seguidament, hi posem les espècies moltes.
Barregem la farina amb el llevat i la sal i tamisem sobre el bol, en dues o tres vegades.
Treballem embolcallant amb l'espàtula fins que ens quedi tot ben incorporat.

Omplim el motlle. Posem un paper dins de cada cavitat i omplim fins a 3/4 parts de la seva capacitat.
Les magdalenes pugen millor si deixem reposar la massa a la nevera uns 30 minuts o 1 hora.
Abans d'enfornar posem una mica de sucre a sobre de les magdalenes.
Encenem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Entrem la plata, esperem 5 minuts i baixem la temperatura a 200 ºC. 
Enfornem 15 minuts. Punxem les magdalenes amb un escuradents i si surt net ja estan fetes.
Apaguem el forn i esperem 5 minuts abans d'obrir-lo.
Deixem la porta del forn oberta 5 minuts més abans de treure les magdalenes.
Deixem refredar a temperatura ambient i guardem.

RESULTAT A TAULA

Unes magdalenes diferents i sorprenents. A cada mossegada anirem descobrint els sabors i les aromes que hi hem incorporat. Amb una tassa de te, boníssimes.

Júlia i Montse