Pastís de Santiago

 

INGREDIENTS

250 g de farina d'ametlla crua
5 ous 
250 g de sucre
La pell ratllada d'una llimona
Un pols de sal
1 cullerada de cafè de canyella en pols
1 cullerada de cafè de llevat químic, opcional, l'original no porta llevat
Mantega i farina per al motlle
Sucre llustre per decorar el pastís

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem un motlle baix de 30 cm de diàmetre, l'untem amb mantega i l'empolsimem amb farina.
Preescalfem el forn a 170 ºC, escalfor a dalt i baix.
Ratllem la pell de la llimona evitant la part blanca i reservem.

Bol 1
En un bol barregem la farina d'ametlla, la pell de la llimona, la sal, el llevat i la canyella. Remenem amb una forquilla per incorporar bé els ingredients i eliminar grumolls.

Bol 2
En un altre bol posem el sucre, els ous i els blanquegem amb les varetes elèctriques fins que doblin el seu volum.

Incorporem al bol dels ingredients secs els ous muntats amb el sucre, a poc a poc, en dues o tres vegades, embolcallant amb l'espàtula.
Omplim el motlle i l'entrem al forn calent.
Ho deixem coure uns 25 o 30 minuts.
Ha de quedar daurat per sobre.
Fem la prova de l'escuradents, si surt net el retirem del forn.
Deixem refredar, el desemmotllem i espolsem sucre llustre per sobre amb un colador.

PER SABER-NE MÉS

Quan poseu la massa al motlle, us ha de quedar una capa prima. Un cop cuit i refredat, el pastís no fa més de 2 o 3 cm de gruix. La temperatura del forn pot variar 170 ºC i 180 ºC. Cada forn és diferent i cal vigilar. Aquest pastís és apte per a celíacs, només cal canviar la farina que utilitzem per empolsimar el motlle i utilitzar llevat químic sense gluten.


VIDEORECEPTA
Pastís de SantiagoLa recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Recepta tradicional que no podia faltar al nostre repertori de postres. Un pastís lleuger, de gust delicat que us encantarà!


Júlia i Montse