INGREDIENTS
5 ous de 50 g
150 g de farina
175 g de sucre
1 cullerada de cafè de llevat en pols
Un pols de sal
Mantega
Sucre llustre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Untem amb mantega un motlle rodó desmuntable de 22 cm.
Folrem la base amb paper de forn i l'untem de nou.
L'empolsimem amb farina i espolsem la que sobri.
Escalfem el forn 10 minuts a 150 ºC amb cocció per aire.
Si escalfem el forn a dalt i a baix la temperatura ha de ser de 175 ºC
BOL Nº1
Muntem les clares a punt de neu amb varetes elèctriques i el pols de sal.
BOL Nº2
Blanquegem els rovells amb varetes elèctriques i el sucre fins que canviïn de color.
BOL Nº3
Tamisem la farina barrejada amb el llevat.
Afegim les clares muntades al bol on tenim els rovells, a poc a poc embolcallant-los amb l'espàtula.
Finalment, afegim la farina en 2 o 3 vegades, barrejant amb cura fina que quedi homogeni.
Aboquem la massa al motlle i el posem al forn, sobre la reixeta, alçada 2, ben centrat.
Deixem coure 25 minuts, sense obrir el forn.
Fem la prova de l'escuradents, si surt net parem el forn i deixem el pa de pessic 10 minuts més sense obrir la porta.
Després obrim la porta i el deixem 5 minuts més a dintre amb la porta oberta.
Traiem del forn, deixem que perdi temperatura, desemmotllem i el deixem refredar a sobre d'una reixeta.
Empolsimem amb sucre llustre i servim.
PER SABER-NE MÉS
Aquest és un pa de pessic bàsic per fer qualsevol pastís. La seva lleugeresa i esponjositat es deu precisament al fet de no contenir greixos, a part dels provinents de l'ou. És un clàssic de la cuina catalana per esmorzar i al berenar, tot i que pot servir de base per a pastissos. Us serà molt útil per fer mones. Si seguiu les instruccions al peu de la lletra, us sortirà perfecte. Compte amb la temperatura del forn, cada forn és diferent i pot variar el temps de cocció.
RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana que val la pena fer. Que vagi de gust!
Montse i Júlia