Pa de pessic de clares

INGREDIENTS 
2 clares d'ou
50 g de farina
80 g de sucre
Un pols de sal
1cullerada de postres de llevat
32 g d'oli d'oliva
La pell ratllada de mitja llimona
Mantega i farina pel motlle


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem un motlle de 20 o 22 cm, l'untem amb mantega, l'empolsimem amb farina, i espolsem la que sobri.
Separem les clares dels rovells, els rovells els reservem per fer la crema.
Posem les clares en un bol amb un polsim de sal i amb varetes elèctriques les muntem a punt de neu.
Sense parar afegim els 80 g de sucre a poc a poc.
Hi ratllem la pell de mitja  llimona.
Tamisem al mateix bol els 50 g de farina barrejada amb el llevat, a poc a poc, embolcallant amb l'espàtula. 
Acabem afegint l'oli remenant suaument fins a obtenir una massa homogènia i la passem al motlle.
Enfornem 15 minuts a 180 ºC.
Cada forn és diferent, vigilem la cocció.
Punxem amb un escuradents i si surt net el retirem del forn i el deixem refredar. 


PER SABER-NE MÉS
Recepta d'aprofitament, hem utilitzat les clares que han sobrat al fer la crema catalana, la crema de Sant Josep. De fet, amb una mica de pràctica, no cal llevat, les clares ben treballades ja fan la seva funció. La recepta original d'aquest pa de pessic és del llibre Confiteria i Reposteria, de Maria Mestayer de Echagüe, Marquesa de Parabere (Bilbao, 1878-1956). Nosaltres l'hem trobat al bloc Mançanes i no pomes de Chus i Sandra, elles han substituït la mantega per oli d'oliva per donar-li un toc més saludable.

LA RECEPTA EN UN MINUT

Pa de pessíc de clares d'ouVIDEORECEPTA

 
RESULTAT A TAULA

Un pa de pessic esponjós, ideal per esmorzar, berenar.

Montse