Pastís de mores

INGREDIENTS

350 g de formatge cremós tipus  Philadelphia
3 ous de 50 g
2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de sucre
1 cullerada de farina
1 sobre de llevat
1 mida de iogurt de llet
1 mida de iogurt de crema de llet del 35%

Per a la cobertura
350 g de mores
120 g de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/4  de poma ratllada
1 raig de brandi

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer la cobertura
Rentem les mores, les posem en un bol, afegim el sucre i les deixem a la nevera 1 hora.
Passat aquest temps, afegim la llimona i la poma ratllada.
Ho posem dins d'una cassola i ho escalfem a foc suau fins que comenci a bullir.
Afegim el raig de mistela, remenem suaument de tant en tant, evitant que les mores es trenquin.
Deixem coure 25 minuts i reservem.
Preparem un motlle de 24 cm untant amb mantega i farina. 
Escalfem el forn a 170 ºC.

Preparació del pastís de formatge. Mentre es couen les mores, preparem el pastís

En un bol posem el formatge, remenem amb les varetes i afegim els 3 ous d'un en un.
Mentre remenem, afegim per aquest ordre: els iogurts, la llet, la crema de llet, la farina, el sucre i el llevat.
Ho posem dins del motlle i enfornem a 170 ºC, 50 minuts.
Punxem amb un escuradents per comprovar-ne la cocció.
Deixem refredar i posem la cobertura de mores.


PER SABER-NE MÉS
Les mores han de ser ben madures, negres i brillants. Si fem més quantitat de cobertura, podem guardar-la en un pot esterilitzat. La posem al pot quan encara és calenta, tapem bé i el deixem amb la tapa cap avall unes hores. Així es pot conservar vàries setmanes.

 

LA RECEPTA EN 2 MINUTS

Pastís de moresVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA
Un pastís de mores boníssim.


Montse i Júlia