Pastís de mango

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Per a la base
50 g de galetes tipus Digestive
100 g de melindros
80 g de mantega

Per al pastís
1 mango madur gros
300 g de formatge tipus Philadelphia
200 g d'aigua mineral
Mitja llimona
200 g de nata per muntar
6 làmines de gelatina
130 g de sucre en pols

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preescalfem el forn a 180 ºC

Preparació de la base
Triturem les galetes, els melindros i els reservem en un bol. Desfem la mantega al microones i l'afegim a la barreja de galetes i melindros triturats.
Ho barregem bé i ho posem a la base d'un motlle desmuntable. Cobrim tot el fons.
Enfornem uns deu minuts, retirem del forn i deixem refredar.

Preparació del pastís
Hidratem les làmines de gelatina amb aigua.
En un bol barregem el formatge i el sucre.
Pelem el mango, tallem la meitat a trossos grossos i l'altra meitat a trossos petits. Reservem.
En un cassó posem l'aigua, el suc de mitja llimona i ho escalfem a foc mitjà. Quan l'aigua està temperada, afegim les làmines de gelatina escorregudes.
Barregem bé i ho aboquem al vas de la batedora. Afegim els trossos grossos de mango i triturem. Colem la barreja triturada i la dividim en dues parts.
Una part l'afegim al bol amb la barreja de formatge i sucre. L'altra meitat la reservem.
Muntem la nata i l'afegim al bol, embolcallem amb l'espàtula fins a aconseguir una barreja homogènia.
Incorporem el mango tallat a trossos petits. Podem reservar algun tros de mango per decorar el pastís.
Barregem bé i ho posem al motlle amb la base preparada. Ho deixem refredar a la nevera unes hores.
Un cop fred, desemmotllem i afegim per sobre el suc del mango reservat.
Si el suc ha quedat sòlid, el posem uns segons al microones a baixa potència i tornarà a quedar líquid.
Decorem amb trossos de mango.
Ho deixem de nou a la nevera i ja el tenim llest. El servim ben fred!

PER SABER-NE MÉS
Podem fer aquests pastís amb altres tipus de fruita. Recomanem fruita de proximitat. El préssec de vinya és una bona opció.
Recepta de la  Ma Carme Garriga, una seguidora del nostre bloc. Gràcies Carme! 

RESULTAT A TAULA
Un pastís vistós, amb gust tropical, fàcil i molt bo.

Montse i Júlia