Flam d'ou

INGREDIENTS PER A 4 FLAMS GRANS

Per fer el sucre caramel·litzat
6 cullerades  de sucre
5 cullerades d'aigua mineral
1 cullerada de suc de llimona

Per fer el flam
400 ml de llet sencera
100 ml de nata líquida
4 ous sencers

2 rovells
150 g de sucre
1 sobre de sucre vainillat


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Fem el sucre caramel·litzat
Posem en un cassó el sucre i l'aigua.
Sense remenar, ho escalfem suaument, al cap d'uns minuts començarà a agafar color.
Quan tingui un color torrat, afegim el suc de llimona i ho retirem del foc.
Si ens passem de cocció, el sucre amarga.
Repartim el sucre a les flameres.

Preparació del flam
Preescalfem el forn a 160 ºC.
Posem un recipient amb aigua a la safata del forn, on càpiguen les flameres.
Ens servirà per fer bany Maria.

Preparació tradicional
Separem els rovells de les clares de dos ous. Les dues clares no les utilitzarem.
En un bol barregem la vainilla, el sucre, els 4 ous i els 2 rovells.
Barregem amb batedora manual fins que es dissolgui el sucre.
Afegim la nata, la llet i remenem fins que quedi una barreja homogènia.

Preparació amb Thermomix
Posem tots els ingredients al vas i programem 10 segons, velocitat 4.
Colem la barreja directament a les flameres, per evitar bombolles.

 

Ho entrem al forn, al bany Maria, 55 minuts, a 160 ºC.
Retirem del forn i deixem refredar a temperatura ambient.
Guardem a la nevera.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una recepta de confinament del xef Raul Balam Ruscalleda. Us deixem el link a la seva recepta 
Hem doblat quantitats i hem fet els flams més grans.  
De flams n'hi ha de diferents sabors, els podem fer de gust natural o aromatitzar-los amb vainilla, canyella, cafè soluble, etc. Els podem acompanyar amb nata.  

 

LA RECEPTA EN UN MINUT
FLAM D'OUVIDEORECEPTA

 

RESULTAT
Unes postres clàssiques, de tota la vida que no podien faltar al nostre blog. 

Montse