INGREDIENTS PER FER 35 o 40 AMETLLATS
150 g de sucre
86 g de clares d’ou, 2 o 3 clares
250 g d’ametlla mòlta
1 culleradeta de ratlladura de llimona
Ametlles marcones crues senceres
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En un bol muntem les clares a punt de neu amb varetes elèctriques.
Quan les clares estiguin muntades, sense deixar de remenar, afegim el sucre a poc a poc.
Afegim la ratlladura de llimona i l'ametlla mòlta a poc a poc, remenant manualment, embolcallant, fins que quedi una massa homògenia.
Escalfem el forn a 170 ºC
Preparem la safata i hi posem paper de forn.
Passem la massa a una mànega i fem boletes, deixant un parell de centímetres de separació.
Posem sobre cada galeta una ametlla marcona sencera.
Enfornem a 170 ºC, 15 minuts i ja els tenim llestos.
PER SABER-NE MÉS
Son tan fàcils que els podem fer amb els petits de casa.
Nosaltres els fem el dia que fem crema catalana i així aprofitem les clares.
RESULTAT A TAULA
Els ametllats són unes de les galetes típiques catalanes per excel·lència. Sempre vénen de gust.
Montse