INGREDIENTS PER FER UNS 35 BUNYOLS
350 g de farina de força
2 ous
1 pell de llimona
10 g de matafaluga i celiandre en pols
50 g de mantega
1/2 copeta d'anís (uns 50 g)
85 g de sucre
1/2 culleradeta de cafè de sal
20 g de llevat premsat (llevat de Paris)
6 g de llevat químic (1/3 del sobre)
50 ml de suc de taronja
Sucre granulat o en pols per ensucrar-los un cop fets.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Una estona abans de començar, traiem la mantega de la nevera.
En el vas del robot posem el sucre i la pell de la llimona. Programem 20 segons, velocitat 7.
Afegim la mantega, el suc de taronja, i la matafaluga amb el coriandre. Programem 1 minut, 37 ºC, velocitat 3.
Afegim els ous, l'anís i els llevats. Programem 20 segons, velocitat 3.
Per acabar afegim la farina i la sal. Programem 20 segons, velocitat 3. Seguidament programem 3 minuts, velocitat espiga.
Bolquem la pasta de bunyols a un bol, la tapem i deixem que dobli el seu volum. El temps del llevat depèn de la temperatura ambient. Nosaltres l'hem deixat tota la nit dins del forn.
Amb les mans, treballem la pasta i fem boletes d'uns 8-10 g. Les posem a la safata del forn sobre paper vegetal. Les deixem una hora més dins del forn i ja tenim la pasta a punt.
Posem oli en un cassó i l'escalfem. Agafem les boletes, amb els dits els fem un forat al mig i fregim per tandes.
Ho deixem refredar en un bol amb paper de cuina. Quan siguin tebis, els passem per sucre i els posem a la safata per servir-los.
PER SABER-NE MÉS
Els bunyols de tota la vida adaptats al robot Thermomix. Surten uns 30-35 bunyols de bona mida, uns 700 g.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Uns bunyols per llepar-se els dits.
Montse i Júlia