Codonys al forn

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 codonys grossos (600 g aprox.)
4 cullerades de suc de llimona
La pell de ½ llimona
1 culleradeta de cafè de canyella en pols
4 cullerades soperes de sucre
1 tassa d’aigua
Panses de Corint
1 tassa de cafè de rom

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Encenem el forn a 180 °C. Rentem els codonys, els tallem per la meitat al llarg i retirem el cor. No els pelem. Posem les panses a remullar amb el rom.
En un bol, barregem el suc de llimona, el sucre i la canyella.
Preparem una safata de forn, hi aboquem la tassa d’aigua i la pell de llimona. Posem els codonys a la safata amb la pell a sota. Repartim sobre els codonys la barreja del bol.
Entrem la safata al forn uns 40 minuts. De tant en tant, podem mullar els codonys amb el suc que hi ha a la safata. Quan estiguin gairebé fets, amb una cullera posem a cada codony un parell de panses amb el rom, tal com es veu a la foto. Comprovem el punt de cocció; si els codonys són grans, necessitaran més temps. Servim calents o a temperatura ambient.

PER SABER-NE MÉS

Quan prepareu els codonys, retireu generosament el cor, és la part més dura. Si teniu un buidador o cullera de boles, será més fàcil.  Cuits al forn queden molt bons. Els podeu servir amb una bola de gelat de vainilla i també amb nata.

RESULTAT A TAULA

Unes postres saboroses, molt fàcils i amb un resultat sorprenent.

Júlia i Montse