INGREDIENTS PER FER UNS 40 BUNYOLS
350 g de llet
75 g d'anís (opcional)
200 g de farina fluixa
4 o 5 ous
25 g de sucre
8 g sucre avainillat
Canyella en pols (1/4 de cullera de cafè)
La pell d'una llimona ratllada
Matafaluga (1/4 de cullera de cafè
Crema catalana per farcir tots els bunyols, 500 ml Us deixem la recepta
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Barregem la farina amb la sal, el sucre avainillat i la canyella. Tamisem i reservem.
En un cassó posem a escalfar la llet, l'anís i el sucre. Ratllem la pell de llimona i l'afegim al cassó.
Remenem suaument i, abans que bulli, hi aboquem la farina de cop.
Remenem enèrgicament un minut fins que quedi ben integrada i la pasta es desenganxi de les parets del cassó.
En aquest punt ho retirem del foc.
Seguidament, hi afegim els ous d'un en un. Primer un ou, remenem fins que s'integri del tot, després el següent. Seguim fins a incorporar tots els ous.
Ens quedarà una massa tova. La posem dins d'una mànega pastissera. Per donar forma als bunyols, farem servir una cullera de fer boles de gelat. Si no disposem d'aquest l'estri, donarem la forma amb dues culleres.
Escalfem l'oli a foc mitjà, 145 ºC-150 ºC.
Amb la mànega pastissera, posem porcions de massa dins de la cullera de fer boles de gelat, que haurem untat amb oli. Ho anem posant a la cassola.
Un cop tinguem tota la cassola plena de bunyols, els deixem coure a foc suau uns 12-13 minuts.
És important no posar-ne molts de cop. Hem de deixar-los espai perquè augmentin el volum es donin la volta sols.
Un cop cuits, els ensucrem.
Si els volem farcir, posem la crema dins d'una mànega pastissera amb una boca fina i els farcim.
Us deixem la recepta de la crema.
També els podem farcir amb crema, trufa, nata, xocolata, etc.
PER SABER-NE MÉS
Per fer aquests bunyols, és important controlar la temperatura de l'oli i el temps de fregit. Temperatura mitjana i paciència. En cas contrari els bunyols queden crus. El resultat s'ho val.
VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Sols, amb sucre o farcits al gust. Boníssims!
Montse i Júlia