INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 pomes, reineta 
8 cullerades de concentrat d'agave ecològic
150 ml de vi ranci
1/2 branca de canyella
Canyella el pols
Aigua mineral
Pell de 1/2 llimona

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem la safata del forn, posem una mica d'aigua mineral que cobreixi el fons de la safata, la branca de canyella i la pell de llimona.
Rentem les pomes i les eixuguem.
Amb la punta d'un ganivet fem un tall poc fondo al voltant de la part central de les pomes, just per tallar la pell, a la foto es pot apreciar.
Seguidament, fem un forat, com un barret, sense buidar-les.
Dins de cada forat hi posem una mica de canyella en pols, una cullerada de vi ranci i una cullerada de concentrat d'agave.
Tornem a tapar les pomes i les posem a la safata.
Afegim la resta del vi ranci.
Entrem les pomes al forn calent a 190 ºC, escalfor a dalt i a baix, uns 40 minuts.
El temps pot variar en funció de la mida de les pomes, si són molt grosses les deixem 5 o 10 minuts més.
Un cop cuites, les deixem reposar 10 minuts dins del forn.
Retirem la safata, reguem les pomes amb el seu suc i afegim una cullerada de concentrat d'agave a sobre de cada poma.
Servim les pomes calentes o tèbies.

PER SABER-NE MÉS

Aquestes pomes no ni porten sucre ni mantega. Són lleugeres. El concentrat d'agave és un producte natural que s'extreu de la planta d'agave (cat.: atzavara), a Mèxic. Tradicionalment, els nadius mexicans recollien aquest suc dolç de diferents tipus d'agave. És més lleuger que el sucre i podem endolcir iogurts, begudes i postres. En aquesta recepta he utilitzat concentrat ecològic pasteuritzat. La recepta me la va explicar la Rosa Pararol.

RESULTAT A TAULA

Unes postres senzilles de tota la vida, econòmiques, fàcils i saludables. 

Júlia