INGREDIENTS
Maduixes
Llet
Sucre
PREPARACIÓ
Posem la llet i el sucre a escalfar, sense que arribi a bullir per desfer bé el sucre.
Rentem les maduixes sota l’aixeta, retirem la part verda i les tallem en quatre.
Quan la llet sigui freda, posem les maduixes en un bol i les cobrim amb la llet.
Tapem i deixem a la nevera fins al moment de consumir. La llet agafa un bonic color rosat i un gust de maduixa molt bo.
PER SABER-NE MÉS
La recepta familiar original es fa amb llet fresca de vaca. Així ho feien la mare i l’àvia de la Maria Domingo, que ens ha explicat la recepta. Actualment, hi ha moltes persones que no consumeixen llet de vaca. Podem fer aquesta preparació amb llet sense lactosa o amb qualsevol beguda vegetal. També queda molt bona. No donem quantitas, al vostre gust.
Podem endolcir amb mel, sucre de canya, panela …
Tenim opcions per variar i fer-ho al nostre gust.
RESULTAT A TAULA
Una recepta amb sabor de berenars d’abans, amb ingredients senzills, naturals i de temporada. La llet està més bona que les maduixes.
Júlia i Montse