INGREDIENTS
Magranes
Moscatell
PREPARACIÓ
Tallem les magranes en dos horitzontalment, com si volguéssim fer suc.
Un cop tenim els dos talls, en fem quatre parts de cada meitat i comencem a treure les llavors.
Les llavors surten fàcilment de la magrana picant amb una cullera per la part exterior.
Si les magranes són grans, en tenim prou per a dues persones.
Posem les llavors de la magrana en copes individuals i afegim un bon moscatell al nostre gust.
Deixem reposar una estona a la nevera.
No us donem quantitats. Gaudiu i mengeu el que us vingui de gust!
PER SABER-NE MÉS
El magraner és conegut i conreat des de temps remots. A les tombes de l'antic Egipte, 2500 anys abans de la nostra era, s'han trobat restes d'aquesta fruita. Als països de l'Orient, la magrana era considerada com un símbol de l'amor i de la fecunditat. El magraner estava consagrat a la deessa Rimmel a Síria i a la deessa Afrodita a l'antiga Grècia. Té virtuts medicinals, àmpliament detallades al llibre El Dioscòrides Renovado, un clàssic de les plantes medicinals, escrit per Pius Font i Quer, del qual he tret la informació que us he explicat. Aprofiteu les magranes per afegir-les a les amanides i al iogurt. Donen un color molt maco i un gust boníssim.
RESULTAT A TAULA
Unes postres senzilles i clàssiques de la tardor que hem volgut recuperar i fer valdre. Segur que us agradaran. També les podeu servir amb suc de taronja (un consell de la Georgina Caimel, que té el blog de La Cuina del Marroc).
Júlia i Montse