INGREDIENTS PER A 5 o 6 PERSONES
Per fer el pa de pessic
5 ous
115 g de sucre
62 g de Maizena
50 g de farina fluixa
50 g de cacau en pols
30 ml d'almívar neutre amb una mica de rom o de brandi
Per l'almívar
Aigua mineral i sucre
Per al cremós de xocolata
175 g de nata líquida del 35%
75 g de xocolata amb llet
1 full de gelatina
10 g de sucre
Per al guarniment
Xocolata negra i xocolata amb llet
PREPARACIÓ DEL CREMÓS
Posem la gelatina amb aigua per hidratar-la. Escalfem la xocolata amb llet a foc suau. Ho podem fer al microones, amb compte que no es cremi. Reservem.
Escalfem la nata amb el sucre, retirem del foc, incorporem la gelatina prèviament hidratada i la xocolata amb llet. Ho barregem i ho deixem refredar.
PREPARACIÓ DEL ALMÍVAR
En un cassó posem aigua i sucre a parts iguals. Escalfem a foc mig, mentre remenem.
Quan bulli, continuem remenant un parell de minuts. Deixem refredar i ja està llest.
PREPARACIÓ DEL GUARNIMENT
Amb un ganivet o una espàtula metàl·lica rasquem la xocolata negra. Hem de fer encenalls més aviat grans. Fem el mateix amb la xocolata amb llet. Reservem.
PREPARACIÓ DEL TRONC DE XOCOLATA
Separem les clares dels rovells. Amb varetes elèctriques, muntem les clares amb el sucre a punt de neu. Després hi afegim els rovells i continuem treballant amb les varetes. Seguidament, incorporem el cacau en pols, la farina i el midó de blat de moro tamisats, en forma de pluja. Barregem suaument amb espàtula.
Folrem la plata del forn amb paper de forn. Estenem la barreja i enfornem 7 minuts a 200 ºC, sense deixar enrossir. Traiem la massa del forn i l'enrotllem quan encara és calenta, per tal que agafi la forma. Si la deixem coure massa, ens costarà d'enrotllar.
Un cop freda, la desenrotllem i retallem els costats per tal que ens quedi un rectangle.
Pintem la base amb la preparació d'almívar.
Barregem el cremós amb les varetes i hi posem 2/3 parts damunt del pa de pessic. Reservem la resta. Enrotllem el braç de gitano i el cobrim tot amb la resta de cremós que hem reservat. Ho guarnim amb els encenalls de xocolata.
PER SABER-NE MÉS
El pa de pessic ha de quedar prim. Si ha pujat massa, el cobrim amb paper d'alumini i el pressionem lleugerament. Quedarà més prim.
Podem deixar preparat el braç el dia anterior. El deixem enrotllat amb el farcit i embolicat amb paper film a la nevera. L'endemà el cobrim amb el cremés i el decorem amb els encenalls de xocolata.
L'almívar es conserva bé a la nevera varies setmanes.
RESULTAT A TAULA
Un postre irresistible per a tots els llaminers.
Montse i Júlia