INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 kg de taronges grosses
Pell ratllada de tres taronges 
4 cullerades de sucre
4 cullerades de granadina, xarop de suc de magrana

PREPARACIÓ
Comencem rentant bé les taronges sota l'aixeta. Amb un ratllador, ratllem la pell de tres taronges sense agafar la part blanca. Han de quedar tires molt fines. Reservem. Amb un ganivet, pelem les taronges a sang, retirant tota la part blanca. Seguidament, tallem els grills un a un sense la membrana i els posem en un bol.

Ens quedarà la resta de la taronja que espremerem amb les mans al mateix bol. Us mostrem com es fa al vídeo. Quan acabem, al bol tindrem els grills de taronja amb força suc. Reservem.

Agafem un cassó amb 500 ml d'aigua, hi posem la pell ratllada, esperem que bulli, ho deixem un minut i ho colem. Repetim aquest pas 2 vegades més. Així traiem el gust amargant de la pell. En el mateix cassó posem de nou la pell de taronja, 4 cullerades del suc del bol, el sucre i la granadina. Escalfem sense deixar de remenar fins que el sucre es desfaci. Quan arrenqui el bull parem el foc.

Aboquem el contingut del cassó al bol on tenim la taronja, barregem suaument i deixem reposar unes hores a la nevera. La servim fresca.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta és de la Mila, del Restaurant S'Auger. Un dels millors restaurants per menjar peix que hem tingut a Blanes. La taronja a la taronja era una de les postres que tenia més èxit. L'Eugenio i la Mila ens han rebut a casa seva i l'hem preparat amb ells. Tot un luxe! És important que les taronges siguin grosses, de bona qualitat i que utilitzem un ganivet ben esmolat. Es conserva dos dies a la nevera. Les quantitats que donem són aproximades, dependrà de la mida de les taronges i de com en siguin de dolces. Si les taronges són molt dolces, podeu posar-hi menys sucre. La granadina té un gust potent, vigileu amb les quantitats. És millor posar-ne poca i tastar. Sempre hi som a temps d'afegir-ne.

VIDEORECEPTA

Taronja a la taronjaLa recepta en 1 minut

 

 

RESULTAT A TAULA

Unes postres delicioses i refrescants que us encantaran. Són un vici!


Montse i Júlia