Pastsís de poma Montferrant

INGREDIENTS
300 g de mantega líquida 
300 g de sucre
4 ous mitjans, 50 g
30 ml  de llet
200 g de farina tamisada
1 cullerada sopera plena de llevat químic Royal
7 pomes vermelles, varietat Delícia 
80 g de mantega a daus molt petits 
1 llimona

Un motlle, preferiblement rectangular

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les pomes, els traiem el cor, les tallem per la meitat i les fem a làmines fines. No les pelem. A mesura que les anem tallant, les ruixem amb suc de llimona per evitar que s'oxidin.

Preparem un bol. Hi posem els ous amb el sucre i ho batem amb batedora.
Afegim la mantega líquida, també ho batem.
Afegim la llet i la barregem.
Seguidament, incorporem la farina tamisada, el llevat i ho acabem de batre.
Encenem el forn a 180 º C.
Untem el motlle amb mantega i l'empolsimem amb farina.
Fem una capa de massa, una capa de làmines de poma, una altra capa de massa, fins a acabar.
Hi posem per sobre la mantega a daus molt petits i ho entrem al forn uns 35 minuts.  
Fem la prova de l'escuradents, que ha de sortir net. El temps de cocció, depenent del forn, pot variar.
Un cop acabada la cocció, retirem el pastís del forn i deixem refredar.
El podem servir tal qual o amb sucre en pols per sobre.

PER SABER-NE MÉS 

Si les pomes són grosses, potser no ens hi cabran totes, set o vuit, aprox.
La mida del motlle pot fer variar el temps de cocció. Més alt, més temps.

Aquesta recepta és de la Mila, del restaurant S'Auguer i restaurant Mont Ferrant, de Blanes.

VIDEORECEPTA

Pastís de poma Mont FerrantLa recepta en 2 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA

Un pastís deliciós i fàcil de preparar.

Montse i Júlia