INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
4 ous
1 iogurt natural
1 pell de llimona ratllada
2 mesures de iogurt de sucre
1/2 mesura de iogurt d'anís, opcional
1/2 mesura de iogurt d'oli de gira-sol
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic
Un pols de sal
Estris
Un motlle desmuntable de 20 cm
Una batedora elèctrica de varetes
3 bols
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalfem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Separem les clares dels rovells.
Al bol núm. 1, barregem la farina amb el llevat i reservem.
Al bol núm. 2, muntem les clares a punt de neu amb la sal i reservem.
Al bol núm. 3, batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin. Afegim a poc a poc el iogurt, l'anís i l'oli.
Ho barregem bé amb l'espàtula. Afegim la pell de la llimona.
Incorporem la farina i el llevat tamisats amb un colador, a poc a poc, en 2 vegades embolcallant suaument amb una espàtula.
Finalment incorporem les clares seguint el mateix procediment.
Untem el motlle amb mantega i l'empolsimem amb farina.
Aboquem la massa i ho entrem al forn.
Deixem 10 minuts a 180 ºC, baixem la temperatura a 175 ºC i ho enfornem uns 30 minuts.
Punxem amb un escuradents per comprovar la cocció.
PER SABER-NE MÉS
Si el fem amb un motlle de 20 cm, queda un pa de pessic que es pot dividir en capes, que podem farcir al nostre gust: melmelada, xocolata, crema, etc. Si el fem en una plata més gran i quadrada, ens quedarà una coca. Hi podem posar pinyons, poma, ametlles laminades, nous, etc.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una coca bàsica molt esponjosa que permet fer moltes combinacions.
Montse i Júlia