INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
6 peres
1 ampolla de vi negre
150 g de sucre morè de canya ecològic
½ barra de canyella
6 claus d'espècie
3 cardamoms aixafats
1 pell de llimona

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Triem peres que siguin fortes, les molt madures o toves no serveixen. Les pelem i, si cal, tallem una mica la base perquè s'aguantin dretes al moment de servir. Pelem la llimona sense agafar la part blanca. Agafem una olla adient i més aviat alta. Hem d'encabir les peres de manera que no sobri massa espai. Aboquem tota l'ampolla de vi a l'olla, després el sucre, la pell de la llimona i les espècies. Remenem. Afegim les peres i les posem dretes. Encenem el foc i tapem l'olla. Bullim 30 minuts a foc suau. Hem de vigilar la cocció perquè el vi s'ha de reduir. Hem de mullar les peres de tant en tant. Sacsegem l'olla amb suavitat perquè coguin bé de totes bandes. Les punxem amb un escuradents i, quan estiguin toves, apaguem el foc. Podem retirar les peres i reduir el vi per obtenir una salsa més consistent. Colem el líquid i el servim amb les peres a temperatura ambient o fredes de nevera.

 

PER SABER-NE MÉS

El temps de cocció pot variar en funció de la mida de les peres i de la varietat. És important triar bé l'olla o el cassó on les volem bullir. Si el recipient és massa ample, necessitarem el doble de vi. Com més bo sigui, millor serà el resultat final. A l'estiu les podem servir acompanyades de gelat. (En aquest cas, hem triat el de vainilla bourbon del Setè Gel). A l'hivern, amb xocolata de cobertura, calenta.

 

RESULTAT A TAULA

Unes postres d'allò més clàssiques i boníssimes. Què vagi de gust!

Júlia