INGREDIENTS
Castanyes
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Les castanyes sempre s'han de mullar abans de coure-les, han de tenir un punt d'humitat.
També els hi hem de fer sempre un tall al costat, per evitar que les castanyes esclatin.
CASTANYES FETES AMB EL SISTEMA TRADICIONAL
Fem una bona brasa a la llar de foc, barbacoa o foc a terra.
Fem un tall a les castanyes i les coem en una paella foradada.
Un cop cuites, queden emmascarades, retirem la paella del foc, les traiem i les emboliquem.
CASTANYES AL FORN
Escalfem el forn a 200-220 ºC.
Fem un tall a les castanyes, també els podem fer un tall en forma de creu.
Cobrim amb paper de forn la safata, hi posem les castanyes amb el tall cap a dalt.
Afegim un cullerot d'aigua, això ajudarà a coure-les.
Les entrem al forn 20 minuts.
El temps de cocció és orientatiu, cada forn és diferent.
Les traiem del forn i les emboliquem.
CASTANYES AL MICROONES
Fem un tall a les castanyes i les posem en una plata fonda o bol apte per a microones.
Afegim d'aigua que no arribi a la meitat de la castanya.
Les coem a màxima potència. Cada 3 minuts controlem la cocció i que l'aigua no s'evapori.
El temps de cocció és d'uns 10 minuts. El temps orientatiu, cada microones és diferent.
Un cop tenim les castanyes cuites, s'han d'embolicar una estona, amb un drap, paper de forn o paper de diari. Així s'acaben de coure i retenen la humitat que farà més fàcil pelar-les.
PER SABER-NE MÉS
Tots aquests consells per a coure castanyes els ha explicat la Carme Ruscalleda al programa TOT ES MOU de TV3.
Si fem una bona quantitat de castanyes, un cop cuites i pelades, les podem congelar per acompanyar un bon rostit, guisats, cremes, postres o pastissos.
Que tingueu una bona castanyada!
Montse i Júlia
Us deixem el vídeo on ho explica