Tiramisú de maduixes del Maresme

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
3 rovells d'ou
3 clares d'ou
150 g de sucre en pols
400 g de formatge mascarpone
200 g de melindros
240 ml de moscatell
500 g de maduixes
Un pols de sal
Fulles de menta


PREPARACIÓ DE LA CREMA DEL TIRAMISÚ

En un bol, muntem les clares i el pols de sal amb una batedora de varetes.
En un altre bol, treballem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i tinguin una consistència escumosa.
Incorporem poc a poc el mascarpone on tenim els rovells amb el sucre.
Seguidament afegim les clares muntades; lentament i embolcallant amb l'espàtula; fins a obtenir una crema homogènia.
Estenem en una plata els melindros i, amb un pinzell,els mullem amb el moscatell.
Rentem les maduixes i les tallem a octaus. Reservem unes quantes maduixes per fer làmines primes i guarnir al final.
Preparem gots individuals. Tallem els melindros a trossets i fem una capa a la base dels gots. Fem una segona capa amb els trossets de maduixes i les cobrim amb la crema de mascarpone. Repetim una segona capa amb els melindros, les maduixes i la crema de mascarpone. Acabem guarnint amb unes làmines fines de maduixa i unes fulles de menta.


PER SABER-NE MÉS

Aquestes postres també les podem preparar amb un motlle rectangular. Podem utilitzar melindros, el resultat és d'una consistència més tova, o les típiques galetes italianes allargades que són més seques i queden més consistents. Les maduixes són unes postres excel·lents, refrescants i riques en vitamina C. També ens aporten minerals, són diürètiques, antioxidants, desintoxicants i depuratives. Les hem de conservar a la nevera ja que són delicades i la calor les fa malbé.


VIDEORECEPTA

Tiramisú de maduixes del MaresmeLa recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA


És una manera diferent de gaudir de les maduixes. Una combinació entre unes postres genuïnament italianes i les nostres maduixes amb moscatell de tota la vida. Què vagi de gust!


Montse i Júlia